Отпечатъци

   Ако разполагате с малко свободно време, а навън не става за разходка, може да си устроите истинско творческо забавление с децата. Навярно тази и подобни реплики сте чували многократно. Оказва се, обаче е вярна. Със Сияя решихме да направим отливки на ръцете на цялото семейство. Използвахме солено тесто. Това, което е добре да знаете за него е, че изсъхва много бавно. Нашето и след един месец още има какво да се желае, но ни омръзна да чакаме. Може да го изпечете и във фурната на ниска температура, но отново ще отнеме доста време. Най-добър резултат досега сме получили от изсушаването върху печката на дърва 😏.

   След толкова много чакане, най-накрая със Сияя започнахме да боядисваме нашите отливки. Неочаквано, по средата на забавлението, дойде една приятелка на Сияя да си поиграят. Отстъпих й четките и боите си и оставих децата да правят това, което умеят най-добре - да творят на воля. Бях сигурна, че крайният резултат ще бъде повече от задоволителен.


  Ето и рецептата за солено тесто, която използвах:
 2 части брашно
 1 част сол
 1 част вода.

След като го омесите може да се наложи да добавите вода или брашно. Тестото трябва лесно да се оформя, без да лепне и без да се рони. Рецептата взаимствах от тук.

Вие как прекарвате времето с децата си? Споделете в коментар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар